Oppskrift
- ca 500 g bønner på boks (skylt)
- 1,2 dl løk
- 1 fedd hvitløk
- 2,5 dl grønnsaker kuttet i små terninger som er lett å steike (jeg brukte søtpotet, men man kan også bruke gulrøtter, selleri, sopp, spinat, kål, squash osv alene eller i kombinasjon)
- 2 ts olje til steiking (evt vegetar smør)
- 3 ss flytende smakstilsetning (jeg brukte soyasaus, men du kan bruke f.eks ketsjup, sennep, teryakisaus osv)
- 4 ts krydder (jeg brukte røkt paprika og grillkrydder (andre forslag karri, spiskummin, chilli, kyllingkrydder osv)
- 1/2 ts salt (jeg bruker seltin)
- 2,5 dl havremel (evt. brødsmuler, proteinpulver, mandelmel osv)
- 1,2 dl bulgur (evt ris. quinoa, bulgur, avokado osv)
Varm olje/smør i panna på medium varme. Steik løk, grønnsaker og hvitløk til de er myk (ca 5 min, men varierer ut fra hvor smått du kutter grønnskaene og hvilke grønnsaker du bruker).
Hell over i foodprosessor og bland med bønner, flytende smakstilsetning, krydder og salt til en jevn men gjerne litt klumpete masse. Bland inn melet og bulgur.
Form til burgere og steik i panna 2-3 minutter til de er brunet på begge sider og gjennomvarm.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar